Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" sarkanvīna mērce
230 ml
Cūkgaļas pavēdere ar ādu
1.5-2 kg
Rozmarīns
Daži zariņi
Sāls, pipari
Mērces pagatavošanai
Plūmes
300 g
Čili
2 pākstis
Anīss
3 zvaignes
Kanēļa nūjiņa
1 gab.
Niedru cukurs
2 ēdamkarotes
Sarkanvīna etiķis
2 ēdamkarotes
Dzērvenes
50 g
Tumšās vīnogas
50 g
Pagatavošana
- Nosusiniet cūkgaļu ar papīra salveti. Iegrieziet ādā svītras, 1cm attālumā vienu no otras. Pārkaisiet gaļu ar sāli un pipariem
- Sagrieziet ķiplokus šķēlītēs un ielieciet cepšanas traukā, virsū uzlieciet rozmarīna zariņus. Lieciet virsū gaļu, ar ādu uz leju pret ķiplokiem un rozmarīnu.
- Cepiet cepeškrāsnī 1 stundu 180 grādiem. Pēc tam apgrieziet gaļu un palieliniet cepeškrāsns temperatūru līdz 200 grādiem un cepiet vēl 1 stundu, līdz ādiņa ir kraukšķīga, brūna un nedaudz burbuļo.
- Plūmju mērces pagatavošana:
- Uz pusi sagrieziet plūmes un izņemiet kauliņus. Lieciet plūmes, cukuru un vīna etiķi katliņā un karsējiet uz vidējas uguns, līdz plūmes sāk atbrīvot šķidrumu. Pievienojiet zvaigžņu anīsu, kanēļa nūjiņu un veselas čili pākstis. Vāriet uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, līdz plūmes ir mīkstas. Tas prasīs apmēram 10 minūtes.
- Pievienojiet sarkanvīna mērci un ļaujiet visam vārīties kopā. Samaziniet siltumu. Pievienojiet garšvielas, ja vēlaties regulēt mērces skābumu, saldumu vai sāļumu.
- Pievienojiet dzērvenes un vīnogas, karsējiet vēl vienu brīdi.
- Pasniedziet kopā ar gaļu.