Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Mazās cāļa filejas
1 kg (~8gab.)
Risoto rīsi
200 g
Dārzeņu vai vistas buljons
1 kubiņš
Karsts ūdens
800 ml
Rīveta citrona miziņa
3 gab.
Citrona sula
60 g
Sviests
80 g
Ķiploku daiviņas
3 gab
Rīvēts cietais siers
80 g
Svaigs timiāns
daži zariņi
Sāls
1 tējkarote
Svaigi malti melnie pipari
1 tējkarote
Eļļa
3 ēdamkarotes
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
- Nelielā trauciņā samaisa sāli, piparus, svaiga timiāna lapiņas un olīveļļu.
- Cāļa filejas apviļā marinādē un noliek ievilkties vismaz 10 minūtes. Pēc tam tās izkārto uz cepešpannas un cep pa 15 minūtēm no katras puses.
- Katlā izkausē sviestu, pievieno sarīvētās citrona miziņas un sulu kopā ar ķiplokiem. Apcep visu 1 minūti, tad pievieno risoto rīsus un apcep 3 minūtes.
- Pievieno 200 ml ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
- Maisot gatavo 30–35 minūtes, ik pa brīdim pielejot pārējo ūdeni, kamēr viss ūdens iztērēts.
- Pašās beigās pievieno sarīvētu cieto sieru. Tad atkarībā no siera sāļuma būs skaidrs, cik daudz sāls pievienot.
- Risoto pasniedz ar sagrieztu kraukšķīgo fileju.