Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" Doktora cīsiņi
250 g
Kārtainā mīkla
500 g
Tomātu mērce
50 g
Sarkanā paprika
150 g
Dzeltenā paprika
150 g
Pētersīļi
1 sauja
Ola apsmērēšanai
1
Sezama sēklas dekorēšanai
Pagatavošana
- Kārtaino mīklu atlaidina. Katru plāksni pārgriež uz pusēm vienādos taisnstūros.
- Paprikas sagriež plānās šķēlēs. Cīsiņus viegli iegriež.
- Tomātu mērcei pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, izmaisa.
- Uz katra taisnstūra liek tējkaroti tomātu mērces, pāris gabaliņus no abu krāsu paprikām un vienu cīsiņu. Mīklas stūrīšus pa diagonāli salipina kopā, lai izveidojas kabatiņa. Atkārto to pašu ar pārējiem cīsiņiem un mīklu.
- Katru kabatiņu apsmērē ar sakultu olu un apber ar sezama sēklām.
- Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.