Cīsiņu un dārzeņu kabatiņas

Recipe

Cīsiņu un dārzeņu kabatiņas

pot

30 min

pot

4 pers.

pot

Viegli

Veselīgāka un gardāka versija klasiskajai uzkodai – cīsiņš mīklā.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" Doktora cīsiņi

250 g

Kārtainā mīkla

500 g

Tomātu mērce

50 g

Sarkanā paprika

150 g

Dzeltenā paprika

150 g

Pētersīļi

1 sauja

Ola apsmērēšanai

1

Sezama sēklas dekorēšanai

Pagatavošana

  • Kārtaino mīklu atlaidina. Katru plāksni pārgriež uz pusēm vienādos taisnstūros.
  • Paprikas sagriež plānās šķēlēs. Cīsiņus viegli iegriež.
  • Tomātu mērcei pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, izmaisa.
  • Uz katra taisnstūra liek tējkaroti tomātu mērces, pāris gabaliņus no abu krāsu paprikām un vienu cīsiņu. Mīklas stūrīšus pa diagonāli salipina kopā, lai izveidojas kabatiņa. Atkārto to pašu ar pārējiem cīsiņiem un mīklu.
  • Katru kabatiņu apsmērē ar sakultu olu un apber ar sezama sēklām.
  • Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar auzu klijām

Veselīga dzīvestsila entuziaste Elizabete Valujeva gatavo veselīgu maltīti. Sadarbībā ar “Māmiņu klubs”.

pot

25 - 30 min

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.