Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekavas cāļu šķiņķi
6
Sviests
30 gr
Eļļa
2 ēdamkarotes
Sīpols
1
Ķiploks
2 daiviņas
Brūnie šampinjoni
200 gr
Sausais baltvīns
60 ml
Tomātu gabaliņu savā sulā
350 gr
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
- Sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apcep šķiņķīšus 4 minūtes abām pusēm.
- Šķiņķīšus izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztus brūnos šampinjonus, baltvīnu un tomātu gabaliņus savā sulā. Karsē 5 minūtes.
- Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.
- Pannu ar šķiņķīšiem pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.