Cāļa šķiņķu tītenīši

Recipe

Cāļa šķiņķu tītenīši

pot

15 min

pot

8 pers.

pot

Vidēji

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļu šķiņķi

8 gab.

Ciedru rieksti

3 ēdk.

Kaperi

1.5 ēdk.

Ķiploka daiviņas

2 gab.

Balzametiķis

1 ēdk.

Neliels pētersīļu saišķītis

Sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  • Cāļu šķiņķus atkaulo, uzmanīgi pārgriežot un izgriežot tur esošos kauliņus. Tos var izmantot laba vistas buljona pagatavošanai
  • Kaperus sajauc ar ciedru riekstiem, sasmalcinātiem ķiplokiem un pētersīļiem, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas
  • Atkaulotos šķiņķīšus izklāj, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārklāj ar pusi kaperu un riekstu maisījuma, satin ciešas ruletītes, tās pārsien ar cepamo aukliņu
  • Apgrozot apcep pannā sakarsētā eļļā, tad pannai uzliek vāku un mazā karstumā tītenīšus izcep gatavus vai arī cepšanu nobeidz cepeškrāsnī
  • Izceptiem noņem aukliņas un, pārliktus ar atlikušo kaperu un riekstu maisījumu, kam pievienota 1 ēdamkarote balzametiķa, pasniedz ar salātiem

Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns.…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Mango vistas

Pasniedz kopā ar basmati rīsiem un mērci.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa šķiņķīši krējuma mērcē

Vienkārša recepte ikdienas vakariņām.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Vistas šķiņķu rullīši ar riekstu pildījumu

 

pot

30 min

pot

4 pers.

Karija vistas sviestmaizes

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Marinētas cāļa gaļas pīrāgs

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

1,5 - 2h

pot

6 pers.

Vistas zupa ar kariju

Recepte no žurnāla  “Ievas Virtuve” 03.09.2010. Nr.9(13)

pot

30 min

pot

4 pers.