Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļu šķiņķi
8 gab.
Ciedru rieksti
3 ēdk.
Kaperi
1.5 ēdk.
Ķiploka daiviņas
2 gab.
Balzametiķis
1 ēdk.
Neliels pētersīļu saišķītis
Sāls, pipari, olīveļļa
Pagatavošana
- Cāļu šķiņķus atkaulo, uzmanīgi pārgriežot un izgriežot tur esošos kauliņus. Tos var izmantot laba vistas buljona pagatavošanai
- Kaperus sajauc ar ciedru riekstiem, sasmalcinātiem ķiplokiem un pētersīļiem, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas
- Atkaulotos šķiņķīšus izklāj, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārklāj ar pusi kaperu un riekstu maisījuma, satin ciešas ruletītes, tās pārsien ar cepamo aukliņu
- Apgrozot apcep pannā sakarsētā eļļā, tad pannai uzliek vāku un mazā karstumā tītenīšus izcep gatavus vai arī cepšanu nobeidz cepeškrāsnī
- Izceptiem noņem aukliņas un, pārliktus ar atlikušo kaperu un riekstu maisījumu, kam pievienota 1 ēdamkarote balzametiķa, pasniedz ar salātiem