Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa fileja
750 g
Citrona rīvēta miziņa
1/2
Malts kanēlis
1/5 tējkarote
Ķiploka granulas
1/2 tējkarotes
Kanēļa standziņas
Svaigi zaļumi
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Cāļa fileju sagriež mazākos gabalos, pārliek blenderī. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploka granulas, zaļumus un visu sasmalcina.
- No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, kuru vidū iesprauž kanēļa standziņu.
- Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15-20 min.
- Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni vai arī kā aukstas uzkodas. Obligāti pasniedz klāt kādu mērci.
- Padoms. Es mēģinātu nākamreiz pievienot nevis vienkārši kanēli, bet piparkūku garšvielu vai kādu austrumu garšvielu, kur ir kumīns iekšā. Varētu būt labi.