Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recipe

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

pot

30 min

pot

9 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot arī citos svētkos un kādā tusiņā labio derēs, bet šī recepte ir radīta šim laikam.”

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

750 g

Citrona rīvēta miziņa

1/2

Malts kanēlis

1/5 tējkarote

Ķiploka granulas

1/2 tējkarotes

Kanēļa standziņas

Svaigi zaļumi

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Cāļa fileju sagriež mazākos gabalos, pārliek blenderī. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploka granulas, zaļumus un visu sasmalcina.
  • No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, kuru vidū iesprauž kanēļa standziņu.
  • Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15-20 min.
  • Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni vai arī kā aukstas uzkodas. Obligāti pasniedz klāt kādu mērci.
  • Padoms. Es mēģinātu nākamreiz pievienot nevis vienkārši kanēli, bet piparkūku garšvielu vai kādu austrumu garšvielu, kur ir kumīns iekšā. Varētu būt labi.

Receptes

Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens, pateicoties gatavajai…

pot

40 - 45 min

pot

2-3 pers.

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.