Cāļa fileja pikantā marinādē

Recipe

Cāļa fileja pikantā marinādē

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

1 kg

Svaiga kinza

1 bunte

Loki

1 bunte

Halapenjo pipars

1 gab.

Šalotes sīpols

1 gab.

Laims

1 gab.

Oregano

1/2 tējkarote

Kumīns

1/2 tējkarote1 ēdamkarote

Cukurs

1 ēdamkarote

Ķiploks

1 daiviņa

Neitrāla augu eļļa

100 ml

Sāls

Pagatavošana

  • Nomizo šalotes sīpolu un ķiploku, sasmalcina.
  • Sasmalcina kinzu, lokus un halapenjo piparu.
  • Liek visu blenderī kopā ar oregano, cukuru un sāli, pavieno augu eļļu, kumīnu un piespiež laima sulu. Blendē līdz vēlamajai konsistencei (rupji vai smalki pēc izvēles).
  • Pusi salsas pievieno vistas filejām, un liek marinēties vismaz 4 stundas, atlikušo zaļumu marinādi liek ledusskapī.
  • Izņem vistas filejas no ledusskapja un ļauj atsilt 1 stundu līdz istabas temperatūrai. Vistas filejas grilē, līdz tās ir gatavas.
  • Pasniedz ar atlikušo salsu.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.