Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" liellopa buljons
750 ml
Bietes
350 g
Burkāni
100 g
Vārītas sēnes (gailenes)
100 g
Tomātu pasta
1 ēdamkarote
vai
Konservētie tomāti
2 ēdamkarotes
Nevārītas brūnās lēcas
50 g
Konservēti vai svaigi zirņi
100 g
Kūpināta gaļa
200 g
Olas
6
Pagatavošana
- Nomazgājiet un nomizojiet bietes, burkānus. Sagrieziet garās plānās sloksnēs. Sagrieziet kūpināto gaļu un sēnes.
- Katlā sakarsējiet tomātu pastu, līdz tā sāk karamelizēties pa malām. Tomātu pastas vietā var lietot konservētos tomātus (2 ēdamkarotes).
- Tad masai pievienojiet biešu un burkānu strēmelītes, lēcas un sēnes.
- Uzlejiet virsū gatavo liellopa buljonu.
- Beigās pievienojiet nomazgātus un nosusinātus zirņus, un sagrieztu kūpināto gaļu.
- Vāriet visu dažas minūtes un pasniedziet ar plaucētu olu, skābo krējumu vai labu daudzumu sasmalcinātu garšaugu.