Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" liellopa buljons
750 ml
Olīveļļa
1 tējkarote
Sīpols
1 gab.
Ķiploku daiviņas
4 gab.
Sarkanvīns
100 ml
Rīvēts parmezāna siers
50 g
Sviests
3 ēdamkarotes
Saldētas vai svaigas baravikas
250 g
Pētersīļi
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Smalki sagrieziet sīpolu un ķiploku. Uzsildiet katlā (ar biezu dibenu) olīveļļu un apcepiet sīpolus, ķiplokus uz lēnas uguns, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Noskalojiet sietā grūbas, pievienojiet apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem. Karsējot, maisiet līdz grūbas ir pārklājušās taukiem. Pievienojiet sarkanvīnu un ļaujiet masai dažas minūtes ievilkties bez vāka.
- Uzkarsējiet liellopu buljonu un ielejiet katlā. Pārklājiet katlu un ļaujiet gruboto vārīties uz lēnas uguns apmēram 45 minūtes. Starplaikos pāris reizes samaisiet. Ik pēc pusstundas pārbaudiet, vai grūbas ir mīkstas. Pēc 45 minūtēm grūbām vajadzētu būt al dente, kas nozīmē, ka tās joprojām ir nedaudz kraukšķīgas.
- Tikmēr uz pannas nedaudz sviestā apcep atkausētās sēnes.
- Kad grūbas gatavas, pievienojiet sviestā apceptās sēnes. Pēc tam pievienojiet rīvētu parmezānu, sviesta gabaliņus un sasmalcinātus svaigus pētersīļus.
- Maisiet gruboto līdz tā struktūra ir krēmīga. Pēc garšas pievienojiet sāli un melnos piparus.
- Pasniedziet uzreiz. Pasniedzot, katru porciju pārkaisiet ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem.