Baraviku gruboto

Recipe

Baraviku gruboto

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.

Šī gardā  gruboto jeb grūbu risoto recepte, pagatavota izmantojot gatavu liellopa buljonu, padarīs maltīšu plānošanu pavisam vieglu – tikai 1-2-3, un gatavs!

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava Viegli Gardi gatavot" liellopa buljons

750 ml

Olīveļļa

1 tējkarote

Sīpols

1 gab.

Ķiploku daiviņas

4 gab.

Sarkanvīns

100 ml

Rīvēts parmezāna siers

50 g

Sviests

3 ēdamkarotes

Saldētas vai svaigas baravikas

250 g

Pētersīļi

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Smalki sagrieziet sīpolu un ķiploku. Uzsildiet katlā (ar biezu dibenu) olīveļļu un apcepiet sīpolus, ķiplokus uz lēnas uguns, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  • Noskalojiet sietā grūbas, pievienojiet apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem. Karsējot, maisiet līdz grūbas ir pārklājušās taukiem. Pievienojiet sarkanvīnu un ļaujiet masai dažas minūtes ievilkties bez vāka.
  • Uzkarsējiet liellopu buljonu un ielejiet katlā. Pārklājiet katlu un ļaujiet gruboto vārīties uz lēnas uguns apmēram 45 minūtes. Starplaikos pāris reizes samaisiet. Ik pēc pusstundas pārbaudiet, vai grūbas ir mīkstas. Pēc 45 minūtēm grūbām vajadzētu būt al dente, kas nozīmē, ka tās joprojām ir nedaudz kraukšķīgas.
  • Tikmēr uz pannas nedaudz sviestā apcep atkausētās sēnes.
  • Kad grūbas gatavas, pievienojiet sviestā apceptās sēnes. Pēc tam pievienojiet rīvētu parmezānu, sviesta gabaliņus un sasmalcinātus svaigus pētersīļus.
  • Maisiet gruboto līdz tā struktūra ir krēmīga. Pēc garšas pievienojiet sāli un melnos piparus.
  • Pasniedziet uzreiz. Pasniedzot, katru porciju pārkaisiet ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem.

Receptes

Avokado-kukurūzas zupa ar garnelēm

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Aukstā cukini zupa ar jogurtu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā vegānā zupas recepte,…

pot

30 min

pot

4 pers.

Sviesta pupiņu sautējums

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā sautējuma recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Lauku zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Biešu zupa ar lēcām un plaucētu olu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī gardā zupas recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

60 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.