Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Recipe

Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Viegli

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja vai šķiņķi

4 gab

Baltvīns vai gatavs buljons

250 ml

Paprikas pulveris

Svaigs timiāns

Ķiploks

5-6 daiviņas

Spināti

2-3 saujas

Olīveļļa

Sviests

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri
  • Sasmalcina ķiplokus
  • Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna
  • Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti
  • Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava
  • Beigās baltvīna mērcei krāsai pievieno spinātu lapas
  • Pasniedz siltu

Cāļa šķiņķu tītenīši

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min

pot

8 pers.

Mango vistas

Pasniedz kopā ar basmati rīsiem un mērci.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa šķiņķīši krējuma mērcē

Vienkārša recepte ikdienas vakariņām.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Vistas šķiņķu rullīši ar riekstu pildījumu

 

pot

30 min

pot

4 pers.

Karija vistas sviestmaizes

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Marinētas cāļa gaļas pīrāgs

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

1,5 - 2h

pot

6 pers.

Vistas zupa ar kariju

Recepte no žurnāla  “Ievas Virtuve” 03.09.2010. Nr.9(13)

pot

30 min

pot

4 pers.