Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" dārzeņu buljons
300ml
Cukini
500 g
Citronu sula
2 tējkarotes
Ķiploks
3 daiviņas
Svaigs bazilisks
Rīvēta citrona miziņa
1 tējkarote
Grieķu jogurts
2 ēdamkarotes
Sāls un pipari
Olīveļļa
Koriandrs, ķimenes, čili
Ķirbju sēklas
Pagatavošana
- Sagrieziet cukini. Uzkarsējiet dārzeņu buljonu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet cukini šķēles un vāriet dažas minūtes, līdz cukini ir nedaudz mīksts.
- Pievienojiet nedaudz bazilika, sasmalcinātu ķiploku, citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Ielejiet katla saturu blenderī un blendējiet līdz viendabīgai masai.
- Pievienojiet jogurtu un ļaujiet blenderim darboties vēl dažas reizes, lai sajauktu jogurtu ar pārējo.
- Pievienojiet sāli pēc savas gaumes.
- Pēc tam lieciet zupu ledusskapī un ļaujiet atdzist.
- Zupu pasniedzot, apslakiet ar olīveļļu, pievienojiet svaigus cukini, apgrauzdētas ķirbju sēklas, čili, koriandru, ķimenes un melnos piparus.