logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, celt svētku galdā! VISTlabākie ciemiņi nāk ar vistiņu!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • Aptauja Pasaules Antibiotiku nedēļā: katrs desmitais…

Aptauja Pasaules Antibiotiku nedēļā: katrs desmitais iedzīvotājs satraucas par antibiotiku atliekvielu iespējamību pārtikas produktos

27.11.2025

Visi jaunumi

arrow

Aptauja Pasaules Antibiotiku nedēļā: katrs desmitais iedzīvotājs satraucas par antibiotiku atliekvielu iespējamību pārtikas produktos

Thursday, 27. November 2025.

Katrs desmitais (11%) Latvijas iedzīvotājs satraucas par to, vai pārtikas produktos varētu būt zāļu vai antibiotiku atliekvielas, liecina “Ķekava Foods” un “Norstat” veiktās aptaujas dati. Šī baža iezīmē sabiedrības pieaugošo uzmanību pārtikas drošībai un ražošanas procesiem. Pasaules Antibiotiku nedēļas laikā “Ķekava Foods” īpaši uzsver principu “Ražots bez antibiotikām”, ko uzņēmums ievēro jau vairāk nekā desmit gadus un ar ko joprojām atšķiras pasaules mērogā.

Pasaules Antibiotiku nedēļu ik gadu rīko Pasaules Veselības organizācija. Šogad tā norisinās no 18. līdz 24. novembrim un tās mērķis ir palielināt izpratni par antibiotiku rezistences izplatību — vienu no nopietnākajiem globālajiem veselības riskiem.

“Patērētāji kļūst arvien zinošāki un prasīgāki — viņiem svarīgi zināt, ko tie patiesībā liek uz šķīvja. Tas, ka katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs satraucas par antibiotiku vai zāļu atliekvielām pārtikas produktos, apliecina, ka mūsu ilggadējais princips un kvalitātes zīme “Audzēts bez antibiotikām” ir nozīmīgs ieguldījums sabiedrības veselībā un uzticamas pārtikas nodrošināšanā. Norāde uz mūsu produktiem “Audzēts bez antibiotikām” nozīmē, ka cāļi tiek audzēti bez antibiotiku lietošanas no pirmās dienas līdz gatavam produktam. Šo principu nodrošina augsti biosardzības standarti, precīza cāļu veselības uzraudzība, profesionālas speciālistu zināšanas un stingra labturības prakse,” saka “Ķekava Foods” Veterinārā dienesta vadītāja Tatjana Lisakovska.

Kā liecina aptauja, iedzīvotājus satrauc arī citas pārtikas kvalitātes un drošības jomas. Visvairāk patērētāji norāda uz bažām par pārmērīgu konservantu un e-vielu daudzumu (36 %), pārāk apstrādātu produktu ar maz dabiskām sastāvdaļām (26 %) un sliktu produktu uzturvērtību (21 %), piemēram, zemu olbaltumvielu vai augstu tauku saturu, kā arī produkta izcelsmi (18 %).

“Šie iedzīvotāju norādītie satraukumi kopā ar bažām par antibiotiku vai zāļu atliekvielu klātbūtni pārtikas produktos veido likumsakarīgu kopainu — lielākā daļa jeb 64 % iedzīvotāju, iegādājoties pārtiku, satraucas par to, ka produkta kvalitāte var neatbilst tā cenai,” saka T. Lisakovska. “Latvijas iedzīvotāji, kas izvēlas “Ķekava Foods” produkciju, var būt droši, ka viņu galdā nonāk ar rūpību un atbildību ražota putnu gaļa – audzēta bez antibiotikām, ar augstu uzturvērtību un olbaltumvielu saturu, ievērojot dzīvnieku labturības principus un ilgtspējīgas ražošanas pieeju. Un, kas ne mazāk būtiski – iedzīvotāji ir iecienījuši mūsu produktus gan to lieliskās garšas dēļ, gan tādēļ, ka tie sniedz apziņu par vietēji ražotu, kvalitatīvu un uzticamu produktu. Šāda pieeja mums nodrošina, ka “Ķekava Foods” attīstās ne tikai Latvijā, bet arī gūst citu valstu iedzīvotāju atzinību, uzņēmuma eksportam pieaugot par 10 % pēdējā finanšu gada laikā.”

Šogad “Ķekava Foods” ieguva prestižo lauksaimnieku gada balvu “Sējējs” nominācijā “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, tika atzīta par vienu no straujāk augošajiem zīmoliem Latvijā (“Brand Capital” pētījums) un saņēma arī “Gada uzņēmēja” apbalvojumu Bauskā, kas apliecina uzņēmuma mērķtiecīgo attīstību, augstos kvalitātes standartus un ieguldījumu gan Latvijas pārtikas nozarē, gan vietējā kopienā.

Vairāk par to, kā “Ķekava Foods” nodrošina putnu audzēšanu bez antibiotiku izmantošanas, lasiet te .

“Ķekava Foods” aptauja sadarbībā ar “Norstat” veikta 2025. gada novembrī, aptaujājot 1002 Latvijas iedzīvotājus.

Jaunumi

Skatīt vairāk

Publikācijas

20.11.2025

TV24 raidījums “ES ieguldījums konkurētspējīgā lauksaimniecībā” ieskatās mūsu uzņēmuma ikdienā un stāstā,…

Produktu jaunumi

13.10.2025

Mūsu zīmols “Ķekava” šī gada plašākajā zīmolu un dzīvesstila pētījumā reģionā –…

Publikācijas

09.10.2025

Maltītes līdzi ņemšanai – jaunas receptes, kuras noteikti vēlies izmēģināt

Produktu jaunumi

09.10.2025

“Ķekava Foods” eksporta zīmolu produkcijas apgrozījums pieaudzis par 23 %

Publikācijas

04.09.2025

Ko ceļ galdā Latvijas basketbolistu izlase? Bertāna, Porziņģa un Žagara enerģijas noslēpums

Publikācijas

28.03.2025

Atklāj piecus mazāk zināmus faktus par vistas gaļu

Publikācijas

15.01.2025

“Ķekava Foods” valdes locekle un izpilddirektore Aiva Banga – ilgtspējīga ir tikai…

Publikācijas

11.12.2024

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

Publikācijas

16.10.2024

Vai zinājāt, ka imunitātei ne mazāk nozīmīgas par vitamīniem un minerālvielām ir…

Publikācijas

01.10.2024

Kliedējam mītus par vistas gaļas ražošanu

Publikācijas

23.05.2024

“Ķekava Foods” investē vairāk nekā miljonu eiro saules paneļu parka izveidē

Publikācijas

12.03.2024

Raidījums “Zaļi maldināts” par vistas gaļa bez antibiotikām.  

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk