logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, celt svētku galdā! VISTlabākie ciemiņi nāk ar vistiņu!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • Aptauja: kā sievietes un vīrieši izvēlas…

Aptauja: kā sievietes un vīrieši izvēlas gaļas produktus Latvijā?

03.08.2018

Visi jaunumi

arrow

Aptauja: kā sievietes un vīrieši izvēlas gaļas produktus Latvijā?

Friday, 3. August 2018.

Pieaugot diskusijai par veselīgas un kvalitatīvas gaļas izvēli Latvijā, aptaujas dati liecina – gaļas iegādes prasības un paradumi sievietēm un vīriešiem atšķiras. Vienlaikus vairāk nekā divas trešdaļas abu iedzīvotāju grupu norāda – ikdienas gaļas izvēlē svarīga kļūst dzīvnieka audzēšana veselīgi un bez antibiotikām.

Latvijā gan vīriešiem, gan sievietēm galvenais kritērijs gaļas izvēlē ir tās svaigums, uz ko norāda 83% aptaujāto vīriešu un 79% sieviešu. Vīriešiem otrs būtiskākais gaļas izvēles kritērijs ir pārdevēja uzticamība un drošība, kas svarīga 35% vīriešu. Savukārt sievietes (36%) kā otru svarīgāko kritēriju gaļas izvēlē izvērtē uzglabāšanas apstākļus veikalā – vai tie atbilst kvalitātes standartiem. Vīrieši to ierindo trešajā vietā (30%). Tāpat 30% vīriešu un 19% sieviešu ir svarīgi, lai gaļa būtu ar vietēju izcelsmi no Latvijas.

Gan Eiropā, gan pasaulē sievietes un vīrieši aizvien vairāk pievērš uzmanību pārtikas, to skaitā gaļas kvalitātei un veselīgumam. Starptautiskās pārtikas informācijas padomes tendenču apkopojums liecina, ka svarīgākie kritēriji pārtikas izvēlē ir produktu sastāvs un veselīgums (vairāk nekā 40%), ražotāja vērtības, to skaitā dzīvnieku labturība (virs 20%) un atbildīga ražošana (tuvu 15%).*

Arī Latvijas iedzīvotājiem svarīgāko kritēriju vidū, kas tiek ņemti vērā gaļas izvēlē, ir veselīgums un tas, vai dzīvnieks ir audzēts bez antibiotikām. 69% vīriešu un 66% sieviešu labprāt dotu priekšroku gaļai ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. 32% sieviešu un 27% vīriešu tas jau šobrīd ir kļuvis par svarīgu kritēriju ikdienas gaļas izvēlē.

“Ģimenē sievietēm un vīriešiem iepirkšanās paradumi atšķiras – sievietes bieži vien ir galvenās ikdienas pirkumu veicējas, savukārt vīrieši iepērkas retāk un mēdz būt pat kritiskāki produktu izvēlē. Mainoties ikdienas dzīves ritmam un ēšanas paradumiem, mainās arī prasības pret kvalitāti, ko var redzēt kritērijos, kas tiek ņemti vērā produktu iegādē. Gaļas izvēlē vairs nepietiek ar to, ka tā ir svaiga un kvalitatīva. Pircēji aizvien vairāk grib uzzināt par dzīvnieka augšanas vidi un izcelsmi un pievērš uzmanību gaļas pārdošanas apstākļiem veikalā – vai gaļa atrodas aukstuma vitrīnā, vai ir ievērots derīguma termiņš un citi nosacījumi. To novēroju gan savā ikdienas darbā ar klientiem un diskusijās ar bloga sekotājiem, gan savā ģimenē un draugu lokā,” skaidro uztura speciāliste Lizete Puga.

“Iespējams, ka tā ir aizņemtās ikdienas specifika, bet biežāk man gaļa tiek pasniegta jau pagatavota, uz šķīvja, un pats gaļu iegādājos salīdzinoši reti. Arī mani draugi vairāk aizraujas ar gaļas ēšanu, iepirkšanos uzticot kādam citam. Brīžos, kad gaļu pērku pats, vienmēr izvērtēju gaļas kvalitāti – gan to, cik tā ir svaiga, gan piedomāju, no kurienes tā ir nākusi,” pārdomās dalās “Ghetto Games” līderis Raimonds Elbakjans.

Sekojot pieaugošajām iedzīvotāju kvalitātes prasībām pret gaļu, “Putnu fabrika Ķekava” pērn sāka piedāvāt gaļu paaugstinātā kvalitātē ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. Šogad uzņēmums tai pievienojis arī pirmo grila produkciju Baltijā ar šādu marķējumu. “Ķekava” ir pirmais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ieviesis ražošanas modeli, kas ļauj izaudzēt putnus veselīgi, bez slimošanas, tādejādi izvairoties no antibiotiku lietošanas. “Putnu fabrika Ķekava” antibiotiku patēriņš ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija.

*Aptauja veikta 2018.gada jūnijā sadarbībā ar Snapshots, piedaloties 702 respondentiem.

** Starptautiskās pārtikas informācijas padomes fonda veiktais pārtikas un veselības pētījums, 2017.

Jaunumi

Skatīt vairāk

Publikācijas

27.11.2025

Aptauja Pasaules Antibiotiku nedēļā: katrs desmitais iedzīvotājs satraucas par antibiotiku atliekvielu iespējamību…

Publikācijas

20.11.2025

TV24 raidījums “ES ieguldījums konkurētspējīgā lauksaimniecībā” ieskatās mūsu uzņēmuma ikdienā un stāstā,…

Produktu jaunumi

13.10.2025

Mūsu zīmols “Ķekava” šī gada plašākajā zīmolu un dzīvesstila pētījumā reģionā –…

Publikācijas

09.10.2025

Maltītes līdzi ņemšanai – jaunas receptes, kuras noteikti vēlies izmēģināt

Produktu jaunumi

09.10.2025

“Ķekava Foods” eksporta zīmolu produkcijas apgrozījums pieaudzis par 23 %

Publikācijas

04.09.2025

Ko ceļ galdā Latvijas basketbolistu izlase? Bertāna, Porziņģa un Žagara enerģijas noslēpums

Publikācijas

28.03.2025

Atklāj piecus mazāk zināmus faktus par vistas gaļu

Publikācijas

15.01.2025

“Ķekava Foods” valdes locekle un izpilddirektore Aiva Banga – ilgtspējīga ir tikai…

Publikācijas

11.12.2024

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

Publikācijas

16.10.2024

Vai zinājāt, ka imunitātei ne mazāk nozīmīgas par vitamīniem un minerālvielām ir…

Publikācijas

01.10.2024

Kliedējam mītus par vistas gaļas ražošanu

Publikācijas

23.05.2024

“Ķekava Foods” investē vairāk nekā miljonu eiro saules paneļu parka izveidē

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk