Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Recipe

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

pot

Vidēji

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju, iesaku vienalga gatavot lielo porciju – būs ko ēst vēl nākamajā dienā. Ļoti-ļoti skaisti, garšīgi, smaržīgi un nav sarežģīti”.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Ķekavas vistu stilbiņi

8-10 gab.

Kartupeļi

8-10 gab.

Sīpoli

3

Žāvētas plūmes bez kauliņiem

125 g

Sojas mērce

50 ml

Granātābolu mērce (Naršarab)

50 ml

Kļavu sīrups vai medus

1 ēdamkarote

Garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, svaigs timiāns, melnie pipari

Pagatavošana

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās. Sīpolus notīra un sagriež daiviņās.
  • Uzkarsē pannu un ātri tajā apcep stilbiņus no abām pusēm, pārliek formā. Tieši tāpat apcep sīpolus un kartupeļus, pārliek formā. Pārkaisa visu ar svaigi maltiem pipariem. 
  • Sojas mērci sajauc ar granātābolu mērci, kļavu sīrupu, pievieno mazliet ūdeni un ielej formā. Pievieno žāvētas plūmes, timiāna zariņus un cep cepeškrāsnī apm.  35 min, līdz kartupeļi ir mīksti. 1-2 reizes cepot var apmaisīt.
  • Pasniedz uzreiz galdā, tajā pašā formā. Var izdekorēt ar svaigu timiānu.

Receptes

Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

LOLLIPOP cāļa stilbiņi kolas glazūrā ar svaigo RANCH mērci

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4-6 pers.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cepti cāļa stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno…

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa stilbiņi ar zilā siera mērci

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Ceptas vistas kājas ar citronu un timiānu

|Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” 03.02.2010. Nr.2(6)

pot

1 h 30 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min